Gezonde truffels

Alsof je zó een hap cookiedough naar binnen harkt ;-). Speculaas/pumpkinspice met dadel. Lekkerder wordt het niet!

voor:

Liefst jij alleen. Maar delen = lief.

klaar In:

10 min (en 20 minuten wachten…)

Zonder:

gluten, toegevoegde suikers, lactose

Goed als:

Tussendoor of traktatie. Bij de koffie of thee!

over dit recept

Ik moest ze verstoppen. Anders was het bakje binnen een kwartiertje leeg geweest. Het enige minder gezonde is de chocola… maar als je die superpuur en met minder suiker neemt valt ook dat weer mee. En je kunt ze lekker klein maken, zodat je er best elke dag eentje mag van ons. (EENTJE hè!). Het smaakt echt naar cookiedough, gecombineerd met gevuld speculaas. Hoef je geen zak truffelpepernoten meer in huis te halen! Graag gedaan! 🙂

  Ingrediënten

Voor de cookie dough: 

  • 1 cup ontpitte en zachte dadels (30 seconden met een beetje water in de magnetron)

  • 1/2 cup pompoen puree

  • 1/3 cup amandelpasta

  • 1 theelepel pure vanille extract

  • 1 theelepel kaneel (ik gebruik nog liever pumpkin spice)

  • 1/4 cup kokosbloem

  • 1/4 cup gehakte pure chocolade

    Voor het chocoladelaagje:

  • 250 gram pure smelt chocolade

  • 1 theelepel kokos-olie

 

  1. Pureer de dadels in een keukenmachine tot er een puree ontstaat

2. Voeg de pompoenpuree (heel makkelijk zelf te maken: pompoen met schil, zonder pitjes en draden, in stukken, koken tot je puree kunt maken met een staafmixer. Invriezen per 100 of 200 gram, superhandig!) en de amandelpasta toe en pureer nog even door.

3. Voeg koksobloem, vanille, pumpkinspice (of kaneel) en gehakte chocolade toe en pulseer tot er een deeg ontstaat. Maak hier een stevige platte bal van (even snoepen mag! Zooo lekker!) en leg deze 20 minuten in de vriezer.

4. Lik de bak leeg, was vast af en maak even een kopje thee of zo en als de 20 minuten bijna om zijn smelt je de chocola met de kokosolie in een pannetje of in de magnetron.

5. Maak van het deeg balletjes (hoe kleiner hoe vaker je ervan kunt snoepen 😉 ) en haal deze door de chocola heen. Leg ze op een stuk bakpapier en laat ze uitharden. Leg ze in de koelkast om het laagje nog wat knapperiger te maken.

6. En dan… dan kan het grote genieten beginnen. Enjoy! En geef er ook een paar aan de leukste mensen hè! Wedden dat ze het recept willen?