De MENS, durf te leven- theaterdag in Twente

Zondag 8 Maart 2020 van 10.00 tot 16.00 uur

Nou, daar stond ik dan, met mijn spontaniteit en blijheid en enthousiasme en een missie. Een leuk promo-filmpje opnemen. Kwam op als poepen en moest dus ook meteen gebeuren. Alleen was er ook een haan die kraaide. En een circus. In het park, maar ook in mij. Honderd stemmetjes tegelijk die van alles riepen en vonden. “Niet doen joh, met zoveel kabaal op de achtergrond”, “maar het moet nu wel gebeuren, want ik heb er nú echt zin in om een filmpje te maken, straks misschien niet meer”, “djeez, die Kortekaas, die werkt ook gewoon niet mee hè, loopt alleen maar naar Rock te kijken”, “Circus? Ik ben zelf een circus!” en zovoort, enzovoort. Heerlijk getimed, echt súper-praktisch, met een een man die vooral aandacht heeft voor de hond, die op zijn beurt weer alleen aandacht heeft voor de eenden en zwanen. Stom gedoe. Het loopt ook nóóit zoals verwacht of gehoopt. Altijd weer hectiek. 

Of…

Zou dit nou eenmaal gewoon ‘Leven’ zijn? Moeten we eigenlijk altijd al improviseren, maar afwachten wat er komt, en meebewegen met wat er is? Hoe zou het zijn als we eens wat minder verwachten en gewoon, simpel, accepteren wat er gebeurt en wat er is? Misschien hoeven we helemaal niet alles te regelen en te controleren en mogen we gewoon eens voelen wat we zelf eigenlijk willen. Stel je eens voor wat er gebeurt als jij zelf op één mag… dát zou wat zijn toch!

En precies dat is dus wat we je zondag 8 maart gaan laten ervaren. Dat het ook best eens Ikke, Ikke, Ikke, IKKE! mag zijn. En als je wil, ontmoet je ook nog eens jouw eigen Ikken, live, in het theater die dag. Die zeikerd in jou die altijd vindt dat het beter kan. En dat blije kind dat gewoon lekker gek wil doen en dat nu alleen maar een keer per jaar tijdens carnaval mag. Die eeuwige denker die je hoofd vol stopt met alles waar je nou nèt een keertje níet aan wilde denken. De twijfelkont die tijdens een etentje altijd een ander overhaalt óók iets te bestellen dat lekker lijkt zodat je in ieder geval nog kunt delen. De dramaqueen, de saboteur, de controleur…. Ze zijn er allemaal met een reden. En wij helpen je ontdekken waarom. Je gaat ervaren dat ze óók handig en nuttig en misschien zelfs aardig zijn. Maar ook hoe je meer de regie krijgt over al die Ikken.

Superhandig. Thuis, maar ook op je werk. Daarom is deze dag ook voor teams en collega’s heel interessant. Is meteen die hutje-op-de-hei-dag niet meer nodig. Maar ook met je beste vriendin, je zus, de buurman, Intervisie-groepje of gewoon lekker in je uppie is het dé dag waarvan je wilde dat je ‘m eerder had meegemaakt. Omdat we van iedereen terughoren dat het Impact heeft. Dat ze erdoor aan het denken zijn gezet. En vooral ook: aan het voelen. Er zijn mensen die na de Theaterdag belangrijke stappen durfden zetten, omdat ze er ineens niet meer bang voor waren. Er zijn levens door veranderd. En precies daarom organiseren wij deze dag. We verdienen er niets aan, we kunnen van de gekochte kaartjes het Theater, de lunch, koffie en thee altijd nèt betalen. We willen het gewoon graag delen, omdat we zien wat het doet. Omdat dit is waarvoor wij er zijn.

Voorheen noemden we deze dag altijd onze ‘Theaterdag’. Omdat het in het theater is. Verder hadden we er eigenlijk niet echt een goede reden voor. Tuurlijk zat er wat grappigs, ontroerends, iets theater-achtigs in, maar de naam klopte eigenlijk niet zo. Mensen verwachtten daardoor een cabaretvoorstelling of zo. En dát is het niet echt: cabaret.  Wel krijg je op die dag, naast zicht op al die Ikken:

 

 

Inspiratie, Inzichten, Improvisatie, Intuïtie, Impact

 

En zo ontstond, met zoveel i’s op een rij vanzelf de nieuwe naam:

 

Het Kwartjes i-vent

(oftewel: iiiii-vent, maar dat spelt zo lastig)

Je moet het eigenlijk zien als een soort kruising tussen College Tour, de Lama’s, de Muppetshow, Mindf*ck en daarbij dus ook nog eens heel veel vallende Kwartjes. De dag waarop alles kan en mag en we antwoord gaan geven op al jouw vragen. Met meer improvisatie, interactie en inzichten dan ooit. En natuurlijk ook met humor, speelsheid, verbinding, warmte, (zelf)liefde, openheid, gezelligheid, laagdrempeligheid, communicatie, vertrouwen en veiligheid. Maar als we dat ook in de naam willen dan wordt het iiiiihsvw(z)loglcvv-dag en dat zou pas ècht een uitdaging zijn.

Even praktisch

 

 

Zondag 8 maart delen en vertellen we je van 10.00 tot 16.00 uur alles. Nou ja, bijna alles. Onze pincodes krijg je niet. Verder zijn we een open boek. Over boeken gesproken: bij aankoop van de eerste 40 kaartjes krijg je ook het boek HATSeflats! van Naath kado. Als je ‘m al hebt krijg je ‘m niet. Omdat ze bijna op zijn. Waarschijnlijk ben je dan ook al eerder op een ‘Theaterdag, nu dus i-vent’ geweest en wil je nóg een keer. We beloven je dan trouwens meteen ook dat je iets heel nieuws te zien en horen gaat krijgen. Als jij nou óók nog eens iemand meeneemt 8 maart, dan mag jij voor € 15,= naar binnen. Dan zijn de kosten voor jouw lunch en koffie in ieder geval betaald en het boek had je toch al. Simpel hè! Je kunt degene(n) die je meeneemt gewoon online een kaartje laten bestellen en daarna App je Naath even via +31650870178 dat diegene(n) bij jou hoort/horen. Je ontvangt dan vanzelf een berichtje terug met hoe je jouw € 15,= kunt betalen.

 

Als je kaartjes bestelt sta je direct op onze gastenlijst. Als je meerdere kaartjes bestelt, geef dan in de toelichting aan wie je meeneemt zodat onze lijst ook klopt. App even als je al geweest bent en iemand meeneemt. De ontvangst is zondag 8 maart vanaf 9.30 uur en er is een uitloop naar uiterlijk 16.30 uur. Daarna is er nog de mogelijkheid even een drankje te ‘doen’, om ook te kunnen ‘delen’ hoe je de dag ‘ervaren’ hebt. Heb je meteen nóg een hint over de invulling van de dag: ‘ervaren, delen, doen’ blijft de rode draad.

 

We hopen je te zien, in Hof 88 in Almelo. Vallende Kwartjes. We gaan er samen voor. Ga je mee?

 

Dank jullie wel ook voor de inspirerende dag. Ik vond het erg leuk, onderhoudend en leerzaam. Het blijkt maar weer hoe nodig het blijft, dat je op (verrassende) manieren de liefde voor jezelf blijft bekijken.

Dat doen jullie op jullie eigen-wijze en dat boeide mij. Gisteren is vooral mijn vrije kind door jullie wakker geschud :-).

Jullie onbevangen, liefdevolle, respectvolle optreden trof mij. Waarbij jullie onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en voor het publiek bijdroegen aan een aantrekkelijke sfeer en mijn persoonlijke humeur :-).

Ambiance en catering wil ik ook zeker noemen en waren prima in orde.
Geholpen door het lekkere najaarszonnetje.

Coen Lievaart

Succesvol presenteren

Foto met Coen Lievaart en Jan de Hoop, die ons een lesje ‘Succesvol presenteren’ gaven!

Een dag van verbindingen, zowel intern als extern, en een bus vol kwaliteiten waarmee ik me ga verbinden en die vooral gezien willen worden. Die zich verplaatsen met ‘the speed of light’ waar Jeroen helemaal in zijn element is om die energie op te pakken en Naath liet ervaren en voelen wat stilte en rust brengt! Wat een mooie dag en veel Kwartjes die zijn gevallen bij ons. Dank je wel. Voelen is zo oké…. (h)ervaren is heerlijk.
Brigitte

Bedankt voor de mooie dag! Mijn dromen weer helder, ook na een veelbewogen jaar. Een eye-opener: wie zitten er achter het stuur van mijn bus? En: eerst afremmen, dan stilstaan en ervaren. De mooie liedjes en zang van Cindy hebben mij diep geraakt, net als het verhaal van Cindy en Victor.
Sandra

Grootste Kwartje vandaag? “Je bent goed zoals je bent”. Ik ben me weer bewust van mezelf en het belang van het in balans zijn. En vooral: dat de verantwoordelijkheid daarvoor bij mijzelf ligt!”
Mariëlle

Vandaag besefte ik des te meer dat de liefde voor mezelf zóóó belangrijk is. Dank voor dit inzicht.

Ik mag zijn. Ik GA zijn! En.. ik ga daarbij hulp vragen, want dat MAG! 🙂

8 maart 2020

in

hof 88, Almelo

Bel meteen even!