Typisch Naath: 

“Ook als het nog nooit is gedaan, is er áltijd een manier waarop het kan!”

De hele Typisch-Naath website bekijken?

Typisch jij!

Ik hoor het vaak. Vooral op de momenten waarop er een snel, raak, handig inzicht  zomaar mijn mond uit glipt. Altijd direct, eerlijk en meteen herkenbaar. De ander kan er iets mee, snapt het, voelt het, en krijgt er energie van. Het is mijn manier van klein, verwonderd en anders kijken die maakt dat de oplossingen en antwoorden er direct zijn. Ik kijk nooit naar de onmogelijkheden maar vraag altijd:  Wat kan er wel? Wat wil je? Echt, er kan zoveel meer dan ons hoofd ons zo graag laat denken.

” De grootste eye-opener kreeg ik in februari 2012 in Engeland. Daar nam ik een man, die ik op dat moment nog kende als A., mee naar zee. Het was donker, ijskoud en er stond een volle maan en er waren duizenden sterren aan de hemel. A. wilde weer ‘leren genieten’ en nieuwsgierig als een kind naar de wereld kunnen kijken. Ik moedigde hem aan samen met blote voeten in het water te gaan staan. Te Voelen. Ruiken, Luisteren en Kijken. Proeven zelfs. Ervaren. Op dat moment viel er bij hem een mega-Kwartje. Zo simpel was het dus (en is het nog!). Zijn. Genieten van wat er is. Niet bezig zijn met rekeningen, afspraken, plannen of zorgen. Simpel.

Pas later hoorde ik dat de man die daar in de zee letterlijk zei: “Als je mij dit kunt leren, kan je het de hele wereld leren!” wereldberoemd is. Hij kan (in principe) doen wat hij wil en wordt door miljoenen mensen gezien als ‘ster’. En tòch liep ook hij rond met zóveel vragen…! Aandacht, acceptatie en verbinding bleken ook voor hem een nieuwe manier van kijken, van Leven. Ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik hem dat ene duwtje mocht geven.”

~ Naath ~

 

Wat doe ik dan?

Ik geef trainingen en workshops of loop tijdelijk mee binnen jouw organisatie of bedrijf en vervul de ‘rol’ van GZ-psycholoog/consulent of regie-behandelaar. Ook langere periodes zijn mogelijk. Ik ‘onderwijs’, werk lekker praktisch mee, maar kijk zeker ook verder! Wat kan er makkelijker, sneller, handiger en efficiënter? Welke ondersteuning vragen collega’s, management, teamleden, specialisten, cliënten en het hele systeem daar omheen? Ik voel als vanzelf wat er nodig is, zodat er ook op dat vlak direct de juiste begeleiding ingezet kan worden. Ik werk coachend, observerend, verbindend, stimulerend en transparant. Daarnaast steek ik ook graag mijn handen uit de mouwen: rapporten schrijven, achterstanden inhalen, de website bijwerken…? Geen probleem! Ook daarin zoek ik vooral naar oplossingen, manieren om het simpeler te maken en de achterstand in de toekomst te voorkomen. Pure winst!

 

Waar kan ik je bij helpen?

Bij het creëren van iets nieuws of een alternatief. Opnieuw beginnen en meedenken en vooral voelen over wat de volgende stap zou moeten zijn. Ik maak het praktisch, concreet, direct bruikbaar en ik hou ervan meteen uit te kunnen proberen of iets werkt. Ik geef inzichten, kijk anders en ben creatief.  Ik weet dingen zo te formuleren dat ze herkenbaar zijn en makkelijk toegepast kunnen worden door degene die de vervolgstappen gaat zetten.

Hoe doe ik dat?

Door te ontwapenen, het veld te verbreden, mogelijkheden te zien, het simpel te houden, mezelf niet zo serieus te nemen, te verbinden, te zien wat anderen nog niet zien, het bespreekbaar en behapbaar te maken, aan te sluiten bij wie dan ook, te durven, lef te hebben, en te leven vanuit gelijkwaardigheid, onvoorwaardelijkheid en respect. Ik breng rust. Humor. Ben eerlijk. Ik kan klein kijken, observeren, de ander oprecht zien en horen. Anders kijken, vanuit gevoel. Ik ervaar, deel, en doe op een congruente manier. Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe. Ik gebruik mezelf als voorbeeld, zonder gène. Ik leg snel verbanden, doorzie zaken en situaties. Ik weet direct wat klopt/resoneert en wat niet.

Dit kan uiteraard ook in de vorm van een training of workshop(s). Dat laatste bied ik samen met Jeroen (intuïtief) coach, voormalig leidinggevende, gesprecialiseerd in Transactionele Analyse en Voice Dialoque. Meer over de workshop(s)/trainingen lees je hier.

 

“Vertrouwen, veiligheid, aandacht en acceptatie zijn mijn kernwaarden. Ik leef zoals het Leven bedoeld is. Ik wil er zijn. Spiegelen, liefdevol confronteren, een schop onder de kont, en een schouder om op uit te huilen geven aan wie het ook maar nodig heeft.”

Meteen contact?

Kan altijd! Ik reageer ook ‘s avonds en in het weekend

 

 

Kom langs

Boulevard 118  2225HC  Katwijk aan zee

 

Bel of whatsapp

(+31) 6 50870178

Bel meteen even!