bij kwartjes mag je gewoon lekker jij zijn.

altijd.

ervaren, delen, doen.

simpeler kunnen we het niet maken.

Tjongejongejonge. Wat maken we het met zijn allen toch ingewikkeld. Leven.

We willen alles begrijpen, verklaren, veranderen en loslaten. En tegelijkertijd houden we 587 ballen in de lucht. We moeten, moeten, moeten en mopperen daarna dat we zo moe zijn.

Misschien is het nu eens tijd voor jou.

Of het nou gaat om jou in de relatie, op je werk, in al de rollen die jij zo serieus neemt… Of je nou moeder, manager, meester of buurvrouw bent… Wij zijn er voor je. Om je te laten ervaren wat je ook al weer ècht wil. Om je te weer te leren durven délen wat dat dan is. En om te gaan doen. Meer is het niet.

oók voor teams en organisaties.

 

Zit je thuis op de bank met je Netflix en je burnout? Werkt je team niet lekker meer samen? Heb je een chips-/wijn-/of Candy Crushverslaving (of allemaal tegelijk)? Is er een mega-geheim in je relatie? Heb je alleen nog maar vrienden op Facebook? Wil je je graag met je los-zand-tea aan de slag? Of weet je gewoon niet meer of deze werkplek wel bij jou, of bij je werknemer past? Heb je geen idee meer wat je wil, of hoe je dat überhaupt ook nog maar moet voelen? Waar je ook mee vecht of vlucht, we ((h)er)kennen het.  En we weten hoe je er doorheen of vanaf komt. We garanderen je de antwoorden op al jouw vragen. Easy peasy.

Hoe we dat doen?

Door te ontwapenen, te spelen, het veld te verbreden, mogelijkheden te zien, het simpel te houden, onszelf niet zo serieus te nemen, te verbinden, te zien wat anderen nog niet zien, het bespreekbaar en behapbaar te maken, aan te sluiten bij wie en wat dan ook, te durven, lef te hebben, en te leven vanuit gelijkwaardigheid, onvoorwaardelijkheid en respect. We brengen rust. Humor. Zijn eerlijk. Kunnen klein kijken, observeren, de ander oprecht zien en horen. Anders kijken, vanuit gevoel. We ervaren, delen en doen, op een congruente manier.

We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen

 

We gebruiken onszelf als voorbeeld, zonder gène. We zijn kinderlijk nieuwsgierig en onvoorwaardelijk. We leggen snel verbanden, doorzien situaties. We weten direct wat klopt en resoneert en wat niet. En we werken áltijd vanuit veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dat is ook wat we het meest terugkrijgen van mensen die we al ont-moet hebben: “het voelt direct veilig en als thuiskomen”.

alles kan. Op maat.

 

We maken het zo groot of houden het zo klein als jij of jullie willen. Dan kan iedereen ervaren hoe het voelt om nu eens eindelijk, in de voor jou of jullie meest veilige omgeving, ècht te mogen zijn. We werken individueel, met stellen of kleine groepjes, in teams, klassen en voor hele organisaties. Laagdrempelig, transparant, veilig. Pas na een wederzijds ‘JA’ gaan we samen aan de slag.

   

 

Geen eindeloos gedoe, geen bullshit, maskers af. Klopt allemaal, maar wauw, ze komen wel binnen! In no time overal doorheen geprikt, naar de kern. En daarna vooruit. Jouw tempo en ze laten je niet los, hoe erg je ook je best doet.

Ze kunnen je zo goed aanvoelen en met je meegaan, mee deinen. Ze luisteren, zwijgen, prikkelen, irriteren, lachen, laten je weglopen en weer terugkomen. Zijn bloedeerlijk en oprecht. Maar altijd met jouw doel in gedachten.

Jeroen is ijzersterk in overal doorheen knallen. Heel bijzonder hoe rustig en effectief hij dat doet. Ik heb wat op hem gescholden in mijn hoofd en af en toe hardop. Maar dat maakt Jeroen niet veel uit. Zolang het maar oprecht is.

Naath is er gewoon, lief, observerend, helder, geen woord teveel maar precies genoeg en altijd zichzelf. De meditaties van Naath zijn gewoon top! Alles bij elkaar ben ik blij dat ik de stap gezet heb om mijn kwartjes te laten vallen.

Maartje

Een workshop, lezing, of theaterdag?

 

Passie, plezier en doelen halen. Met betrokken mensen die er met hun hart vol voor gaan. Samen creëren, samen werken. De essentie voor veel bedrijven. Als het goed gedaan wordt levert het veel op. Alleen: uitdragen is één, doen is andere koek. De missing link: vertrouwen. Dat levert heel wat anders op: druk, spanning, stress enerzijds. Sleur, miscommunicatie en strijd anderzijds. Met hoge kosten, veel veranderingen en jaren van reorganisaties of ontwikkeltrajecten tot gevolg.

Tijdens een workshop, lezing of theaterdag komen we tot de kern van de zaak. Letterlijk! Wat drijft jullie bedrijf? Wat drijft jou? Waar kom je juichend je bed voor uit? Wat doe jij met een lach en moeiteloos? Dát is de echte essentie. Daar draaien veel bedrijven doorlopend om heen. Jij vanaf nu niet meer.

Je gaat ontdekken hoe sterk jouw omgeving bepaalt hoe en wanneer jij beweegt.  Ook als jij het niet wilt. Dan is er geen verbinding, daar verdwijnt veel energie en dat maakt je moe, gespannen of zelfs ziek. Je wordt je weer (individueel en als team of organisatie bewust van die systemen. De (onzichtbare) automatismen. Je gaat direct ervaren of het de beste beweging is voor jou of dat het jou spanning geeft.

Daarmee wordt de communicatie direct weer helder. Verbinding ontstaat. Alles gaat in veiligheid en met vertrouwen. Het tempo is hoog en de impact groot, maar de vrijheid er na des te groter. 

Afhankelijk van wat de vraag is overleggen we altijd eerst welke opzet, duur, vorm en lokatie het beste aansluit.

 

Ruim 80 begeleiders die dagelijks de meest complexe zorgvraag beantwoorden. Zij die de balans tussen werk en privé moeten bepalen. Zij zaten, met een ieder zijn of haar eigen verwachtingen in de zaal. Jullie namen hen (en mij) mee in hun eigen zijn, wie ben ik of wil ik zijn.
Zo mooi hoe jullie neer konden zetten en letterlijk konden laten zien tot hoever men kan stretchen, maar ook de verschillende oefeningen die je altijd overal kan doen om bij jezelf te komen.
Ik weet zeker dat deze “les” heeft bijgedragen in bewustwording bij een ieder over welke invloed je hebt over je eigen stress level. En als cadeau het boek waarin vele tips en oefeningen staan waarmee je zelf de kwartjes kan laten vallen.

Nathalie en Jeroen, bedankt! Mij heeft het geraakt en positieve energie gebracht!

Met groet,

Miranda Kaandorp

Manager Crisis&OndersteuningsTeam, Regiomanager Prinsenstichting

Geen bullshit, maar nu echt!

als het simpel is klopt het

 

 

 

 

Jeroen

 

 

 

 

Ik schop, liefdevol, tegen alles wat “hoort” of “normaal” is. Er is voor mij geen normaal of standaard. Alles is volkomen uniek. Het leeft!

Net als jij. In alles wat je kan, mag doen en wat je voelt. Niks kopie, alleen maar origineel. Geloof je het zelf? Ik wel. Je hoeft niks te veranderen, accepteren is alles wat nodig is.

“Wie ben je en wat doe je nou eigenlijk?” waren voor mij lange tijd de lastigste vragen die me gesteld kon worden.

Het duurde dan ook even voordat ik het kon uitleggen, verwoorden. Simpelweg omdat het niet in taal uit te drukken is. Ik doe wat ik kan, ik accepteer het en kies vanuit die positie iedere keer weer wat voor mij goed voelt. Ik ben geen goeroe… en zeker geen website of online product.

Ontmoet mij gewoon en ervaar dan wat ik zeg en doe. Dat zeggen ook de mensen die ik de afgelopen jaren mocht begeleiden en ondersteunen. Je ontmoet mij. In levende lijve. Puur en volledig mijzelf. Ik zie jou, hoor jou, accepteer jou en als het goed voelt dan wij maken verbinding. Niks labels, of maskers, “zo hoort het”, oordelen of overtuigingen… Gewoon puur jij, ik en niks anders.

Intuïtief handelen, spreken, spelen, doen en dan jouw eigen unieke antwoorden ervaren. That’s me! Antwoorden op vragen waar jij mee loopt, waar je aan toe bent en die jij kan en mag gaan gebruiken.

Accepteer alles en iedereen, vooral jezelf en je hebt instant vrijheid.

Simpel hoor…

%

No Yes, No Way. No Cure, No Pay

Ik hoor het vaak. Vooral op de momenten waarop er een snel, raak, handig inzicht  zomaar mijn mond uit glipt. Altijd direct, eerlijk en meteen herkenbaar. De ander kan er iets mee, snapt het, voelt het, en krijgt er energie van. Het is mijn manier van klein, verwonderd en anders kijken die maakt dat de oplossingen en antwoorden er direct zijn. Ik kijk nooit naar de onmogelijkheden maar vraag altijd:  Wat kan er wel? Wat wil je? Echt, er kan zoveel meer dan ons hoofd ons zo graag laat denken.

Ik werk vooral praktisch. Welke ondersteuning vraag jij, of wat vragen collega’s, management, teamleden, specialisten, cliënten en het hele systeem daar omheen? Ik voel als vanzelf wat er nodig is, zodat er direct het juiste ingezet kan worden. Ik werk coachend, observerend, verbindend, stimulerend en transparant.

 Ik zie en hoor je. En ik spreek uit ervaring, ook nog! Burnouts, overgewicht, verslaving, fysieke klachten, een scheiding: ik maakte het allemaal mee. Burnouts ja, meervoud! Tot twee keer toe: opgebrand, denkend dat alles en iedereen me wel gek moest vinden… Ik besloot dat een derde Burnout geen optie voor mij was en ging aan de slag. Ik ontdekte dat ik leed aan het ‘Ik-red-de-hele-wereld-wel-even-in-mijn-eentje-syndroom’. Daarbij zorgde ik vooral voor de ander, maar vergat ik mezelf ook een beetje. Nou ja.. beetje? Ikzelf stond op Nr. 34618 in mijn Top 34618. Herkenbaar? Ik stapte uit die cirkel en leerde weer lief zijn voor mezelf. Ik schreef er zelfs een boek over!

typisch jij…

 

Naath

altijd op maat

Gewoon eens sparren? Ergens daar of liever hier aan zee? 

 

 

Kan allemaal.

 

Ze blijven naast je lopen

“Wat mij echt geholpen heeft is het verhaal van Nathalie. Zij schreef dat ze tijdens haar burn-out vaak gedacht had dat het nooit meer goed zou komen. Ook ik had vaak die gedachten.

Bij Kwartjes voelde ik mij gelijk op mijn gemak en voelde de ruimte om mijzelf te zijn. Nathalie en Jeroen geven je gelijk het gevoel van veiligheid. Alles is goed en alles kan ook gezegd worden. Zij begrijpen je en laten je in je waarde. De methodieken die zij gebruiken verbinden het denken met het gevoel zodat het 1 geheel wordt. Dat wat ik bij de psycholoog gemist heb werd hier op een heel natuurlijke, heldere manier aangevuld.

De verdiepende gesprekken die ik daarna nog graag wilde heb ik ook als zeer prettig ervaren. Nathalie en Jeroen luisteren en horen wat je zegt. Ze laten je ervaren waar je tegen aan loopt waardoor je echt zegt: oh, zit dat zo! Nu snap ik wat ik doe. Dan valt het ‘kwartje’. Waardoor je niet alleen antwoord op je vraag hebt maar ook inzicht in je de stappen die je kunt nemen. Aan jou de keus of je ze gaat doen of niet.

Wat ik mooi van Nathalie en Jeroen vind is dat zij ‘naast’ je blijven lopen. Bij vragen of heb je het moeilijk dan kun je ze altijd bellen/mailen/appen.

Dat is het grootste verschil met andere hulpverleners. Die namen die herinner ik mij niet meer maar van Nathalie en Jeroen die zal ik niet vergeten omdat ik weet dat ik ze altijd mag benaderen. Met goede berichten of als het (even) wat minder gaat.

Ik zie mijzelf als een versie 2.0 na mijn burn-out en ik wil ook zeker niet meer de ‘oude’ versie zijn. Natuurlijk weet ik dat ik het zelf gedaan heb maar ik was zeker niet zover gekomen zonder Nathalie en Jeroen en daar ben ik ze heel erg dankbaar voor en gun ik anderen die (even) niet meer weten hoe ze verder willen.”

Jolanda

Het kwartje is gevallen

“Ik gaf altijd al mijn tijd en energie aan het werk. Dit gaf me een goed gevoel en het maakte me blij dat ik een ander kon helpen.

Alleen… Het luisteren naar je eigen wensen en gezondheid staat zo snel op een tweede en soms zelfs derde plaats. Dit gaat een tijdje goed maar al snel stapelt het zich op. En dan blijkt het een hele ander klus om zorgzaam voor jezelf te zijn.

Doormiddel van mijn traject bij Kwartjes ben ik weer in contact met mij. Ik voel me terug in balans en ervaar dit met mijn dierbaren om mij heen. Vanuit deze positie kan ik weer ondernemen, groeien en investeren in mijzelf. Iets wat ik voorheen niet meer zag gebeuren. Het kwartje is gevallen en ik ervaar dat ik met deze kennis ook de nieuwe hobbels op mijn pad kan verwerken.

Dit is geen tijdelijke hulp maar een levenservaring die ik als een sterke basis gebruik om goed voor mijzelf te zorgen. Ik ben trots op mijzelf dat ik dit heb gedaan en erg dankbaar voor wat ik heb gekregen. Dit gun ik iedereen.”  

Robin

Door de begeleiding van kwartjes heb ik inzicht gekregen in mijn patronen en valkuilen, maar lukte het vooral weer om te durven voelen.

Daarnaast waren er fijne meditaties en was er alle ruimte en tijd voor mij als mens. Alles mocht er zijn, zonder oordeel; verdriet, wanhoop, boosheid, chaos, maar ook humor en heerlijk kunnen lachen. Het voelde erg veilig en vertrouwd.

Het vertrouwen in mezelf is steeds groter geworden, ik herken mijn valkuilen, mijn grenzen, ik weet wanneer ik om mezelf moet denken en even een stap terug moet doen of de natuur nodig heb om weer meer in balans te komen. Fijn om vertrouwen en kracht te voelen om te durven leven, met alle plussen en minnen.

 

Bij kwartjes ben je niet alleen. Jeroen en Naath zijn er altijd, tenminste zo voelt het, de verbinding blijft, er is ruimte om te blijven delen met ze, een luisterend oor, een hart onder de riem, alles mag er zijn en kan gedeeld worden.

Het heeft zeker bijgedragen aan wie ik ben, wat ik kan, aan het zelfvertrouwen en het plezier in mijn huidige werkzaamheden, maar vooral het vertrouwen en lef om voor mezelf te kiezen en voluit te durven en kunnen leven.

Joyce

Leesvoer

Mooie inzichten, andere perspectieven en zelfs een boek!
Jouw jaar?

Jouw jaar?

Durft iemand nog plannen te maken voor volgend jaar? Ik wel! Samen met Jeroen! 2021 wordt namelijk 100% het jaar voor (vallende) Kwartjes ! Omdat het, zéker nu, tijd wordt voor jouw eigen waarheid. Ben je eraan toe om de verantwoordelijkheid te pakken en ervoor te...

Lees meer
Buitenkant

Buitenkant

"Ik deed het omdat ik lelijk wilde zijn. Mannen af wilde stoten. Zorgen dat ze me vooral niet meer interessant zouden vinden". Ze vertelt het zonder gevoel. Van een afstand. Want owee als ze het gevoel erbij terug zou halen. Ze weet zéker dat ze dan nooit meer uit dat...

Lees meer

meteen contact?

Kan altijd! We reageren ook ‘s avonds en in het weekend

 

 

Kom langs

Boulevard 118  2225HC  Katwijk aan zee

Emmastraat 228   7513BJ   Enschede

 

Bel of whatsapp

(+31) 6 50870178

Praktisch

KvK: 67876056

IBAN: NL 65 RABO 0385906110

BTW: NL857209413B01

Bel meteen even!