mAAR nu echt !

de laatste strohalm

06-52374793

Los zand. Binnen het bedrijf, binnen het team, in jezelf. Zaken glippen tussen je vingers door. Tijd, geld en vooral mensen lopen weg.

Hoe harder je knijpt, hoe harder het wegloopt. Je zoekt naar grip maar je hebt geen idee meer waar. Je zoekt de oplossing, de laatste strohalm.

Het is zo herkenbaar en er zijn er al velen je voor gegaan, dus sla jezelf niet voor je kop. Wees vooral dankbaar dat je anders wilt. Ik weet dat je anders wilt. Ik weet ook dat je wellicht alles al zo’n beetje hebt geprobeerd.

Leiderschapstrajecten, heidagen, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling. Noem maar op, maar niks bracht het gewenste resultaat.

Toch kan het wel, maar dan nu wel echt.

“Ik garandeer weer grip op de zaak, je team, jezelf.”

Zodat het nu echt gaat zoals jij het wilt. Grijp jij mijn hand, dan geef ik grip.

Ik werk met ‘mijn 5 V’s’.

4 kernwaarden en de 5e is het resultaat. Vertrouwen, veiligheid, verbinding en verantwoordelijkheid creëren samen vrijheid. Essentieel om mensen weer te laten stralen, teams samen te laten werken en bedrijven succesvol te laten zijn.

Mijn nu nog geheime sleutel is zo ongelooflijk simpel, dat je nu niet eens kan bedenken wat het is. Logisch, anders had je het zelf wel toegepast 🙂 . Maar goed, nu ben ik er.

Ik gok dat naast het losse zand het geheel voelt als vele eilandjes. Logisch ook, want minstens 1 van de 4 V’s is niet (meer) aanwezig. Gevolg is dat mensen zich terug trekken of vertrekken. Ieder voor zich, uit het zicht. Of jij het nu bent of anderen. Het losse zand wordt alleen maar losser en losser. De eilandjes drijven verder uit elkaar.

Tegelijk zit alles vast. Er ontstaan muurtjes, meer regels, meer controle. Er is geen beweging in zaken te krijgen. In mensen al helemaal niet. Een neerwaartse spiraal die jij niet meer kan stoppen. Onbegrijpelijk he?

Overleven in plaats van samen leven. Overwerken in plaats van samen werken. Opgebrand in plaats van opgebloeid. Een paar herkenbare effecten:

  • Hoog ziekteverzuim
  • Grote uitstroom van mensen
  • Lage medewerkerstevredenheid
  • Weinig commitment bij (nieuwe) ideeën
  • Hoge (werk)druk en hoge kosten

Alles drukt een grote stempel op de sfeer, groei en gedroomde successen. Je wilt wel anders, maar hoe dan?

Ik ben er.

Echt

 Precies op die plek(ken) waar het vast zit, daar ben ik er, voor jou. Zodat teams weer samenkomen, mensen blijven en jij weer fluitend naar je werk gaat. De energie weer oplaait, inspiratie stroomt en klanten lachend laten weten dat ze zo tevreden zijn.

 

“JA, DIT IS HET. JA, DIT WIL IK. JA, DIT KLOPT… NU ECHT!”

Ik maak het simpel, voor jou. Zo simpel dat je er direct mee kan werken. Ik bekijk alles als een geheel. Razendsnel zie ik waar, hoe en waarom het wel/ niet werkt. Ik leg de puzzel open en de vinger op de echte plek(ken).

Snel, intens en onbevangen. Direct, in het moment en ‘on the job’. Ik spiegel, ik confronteer en ik begeleid. Ik ben er. Ik coach, deel mijn ervaring en laat het vooral ervaren. Ervaren wat wel werkt. Dat de antwoorden op alle vragen er gewoon zijn. Op de plek waar het gebeurt en anders kan. Geen uren overleg of ellenlange gesprekken. Gewoon doen.

GEEN BULLSHIT

Het is ervaren wat er dan gebeurt. Ervaren, delen en doen. Oefenen, leren, fouten maken. Het plezier weer terugbrengen. Passie laten opbloeien. Samen, als geheel. Niemand uitgesloten. Als het simpel gaat, dan klopt het. Ongelooflijk, echt.

NO YES, NO WAY. NO CURE, NO PAY.

De JA die jij nu voelt, die ga je ook uitspreken. Die is dan ook echt. Daar zit alles in. Daar werk ik mee. Die JA gaat de bruggen brengen om de eilandjes weer te verbinden. Samen te brengen.

Als ik die ‘JA, nu echt’ hoor, dan geef ik 100% mijn vertrouwen, mijn verbinding, mijn veiligheid, mijn garantie en krijg jij alle regie (terug).

Ik garandeer succes en daar hoort verantwoordelijkheid bij. Verantwoordelijkheid voor iedereen die er bij betrokken is en blijft. Als iedereen die ook neemt en voelt dan gaat het hart, dan klopt het.

 

TOT VANZELF

Aangenaam:

Jeroen

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd, ben gecertificeerd coach (STiR) en heb diverse coach-masterclasses gevolgd, waaronder ‘Coachen met Lef’, een mix van Voice Dialogue en Transactionele Analyse. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als leidinggevende in de financiële wereld. Ik had een coachingspraktijk en werkte vanuit mijn missie ‘leven terugbrengen in het bedrijfsleven’. Naast mijn ‘Maar nu echt’-werk binnen bedrijven, bied ik, samen met mijn vrouw Nathalie, (relatie)2-daagsen  en 1-op-1-trajecten aan, vanuit ons bedrijf Kwartjes.

maar nu echt..

Ik schop, liefdevol, tegen alles wat “hoort” of “normaal” is. Er is voor mij geen normaal of standaard. Alles is volkomen uniek. Het leeft!

Net als jij. In alles wat je kan, mag doen en wat je voelt. Niks kopie, alleen maar origineel. Geloof je het zelf? Ik wel. Je hoeft niks te veranderen, accepteren is alles wat nodig is.

“Wie ben je en wat doe je nou eigenlijk?” waren voor mij lange tijd de lastigste vragen die me gesteld kon worden.

Het duurde dan ook even voordat ik het kon uitleggen, verwoorden. Simpelweg omdat het niet in taal uit te drukken is. Ik doe wat ik kan, ik accepteer het en kies vanuit die positie iedere keer weer wat voor mij goed voelt. Ik ben geen goeroe… en zeker geen website of online product.

Ontmoet mij gewoon en ervaar dan wat ik zeg en doe. Dat zeggen ook de mensen die ik de afgelopen jaren mocht begeleiden en ondersteunen. Je ontmoet mij. In levende lijve. Puur en volledig mijzelf. Ik zie jou, hoor jou, accepteer jou en als het goed voelt dan wij maken verbinding. Niks labels, of maskers, “zo hoort het”, oordelen of overtuigingen… Gewoon puur jij, ik en niks anders.

Intuïtief handelen, spreken, spelen, doen en dan jouw eigen unieke antwoorden ervaren. That’s me! Antwoorden op vragen waar jij mee loopt, waar je aan toe bent en die jij kan en mag gaan gebruiken.

Accepteer alles en iedereen, vooral jezelf en je hebt instant vrijheid.

Simpel hoor…

%

No Yes, No Way. No Cure, No Pay

Ongeacht de consequenties. 

Geen bullshit, maar nu echt!

 

Mensenwerk is maatwerk, dus er is altijd eerst een kennismaking waarin de behoeften worden gedeeld, de kaders worden besproken en de JA wel/niet wordt uitgesproken.

 

tot vanzelf.

altijd op maat 

Gewoon eens sparren? Ergens daar of liever hier aan zee? 

Kan allemaal.

mijn gegevens op een rij

 

 Jeroen Kortekaas

Boulevard 118 2225HC Katwijk aan zee

jeroen@kwartjes.nl

 

06-52374793

 

Maarnuecht.nl is onderdeel van Kwartjes © VOF,

KvK: 67876056
IBAN: NL 65 RABO 0385906110
BTW: NL857209413B01

 

Typisch Naath

Consultatie, workshops, ZZP-GZ-psycholoog

 

Kort- en langduriger ondersteuning, altijd op maat, vanuit betrokkenheid, veiligheid, vertrouwen en verbinding. 

Typisch jij!

Ik hoor het vaak. Vooral op de momenten waarop er een snel, raak, handig inzicht  zomaar mijn mond uit glipt. Altijd direct, eerlijk en meteen herkenbaar. De ander kan er iets mee, snapt het, voelt het, en krijgt er energie van. Het is mijn manier van klein, verwonderd en anders kijken die maakt dat de oplossingen en antwoorden er direct zijn. Ik kijk nooit naar de onmogelijkheden maar vraag altijd:  Wat kan er wel? Wat wil je? Echt, er kan zoveel meer dan ons hoofd ons zo graag laat denken.

” De grootste eye-opener kreeg ik in februari 2012 in Engeland. Daar nam ik een man, die ik op dat moment nog kende als A., mee naar zee. Het was donker, ijskoud en er stond een volle maan en er waren duizenden sterren aan de hemel. A. wilde weer ‘leren genieten’ en nieuwsgierig als een kind naar de wereld kunnen kijken. Ik moedigde hem aan samen met blote voeten in het water te gaan staan. Te Voelen. Ruiken, Luisteren en Kijken. Proeven zelfs. Ervaren. Op dat moment viel er bij hem een mega-Kwartje. Zo simpel was het dus (en is het nog!). Zijn. Genieten van wat er is. Niet bezig zijn met rekeningen, afspraken, plannen of zorgen. Simpel.

Pas later hoorde ik dat de man die daar in de zee letterlijk zei: “Als je mij dit kunt leren, kan je het de hele wereld leren!” wereldberoemd is. Hij kan (in principe) doen wat hij wil en wordt door miljoenen mensen gezien als ‘ster’. En tòch liep ook hij rond met zóveel vragen…! Aandacht, acceptatie en verbinding bleken ook voor hem een nieuwe manier van kijken, van Leven. Ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik hem dat ene duwtje mocht geven.”

~ Naath ~

 

Wat doe ik dan?

Ik geef trainingen en workshops of loop tijdelijk mee binnen jouw organisatie of bedrijf en vervul de ‘rol’ van GZ-psycholoog/consulent of regie-behandelaar. Ook langere periodes zijn mogelijk. Ik ‘onderwijs’, werk lekker praktisch mee, maar kijk zeker ook verder! Wat kan er makkelijker, sneller, handiger en efficiënter? Welke ondersteuning vragen collega’s, management, teamleden, specialisten, cliënten en het hele systeem daar omheen? Ik voel als vanzelf wat er nodig is, zodat er ook op dat vlak direct de juiste begeleiding ingezet kan worden. Ik werk coachend, observerend, verbindend, stimulerend en transparant. Daarnaast steek ik ook graag mijn handen uit de mouwen: rapporten schrijven, achterstanden inhalen, de website bijwerken…? Geen probleem! Ook daarin zoek ik vooral naar oplossingen, manieren om het simpeler te maken en de achterstand in de toekomst te voorkomen. Pure winst!

 

 

“Ook als het nog nooit is gedaan, is er áltijd een manier waarop het kan!”

Waar kan ik je bij helpen?

Bij het creëren van iets nieuws of een alternatief. Opnieuw beginnen en meedenken en vooral voelen over wat de volgende stap zou moeten zijn. Ik maak het praktisch, concreet, direct bruikbaar en ik hou ervan meteen uit te kunnen proberen of iets werkt. Ik geef inzichten, kijk anders en ben creatief.  Ik weet dingen zo te formuleren dat ze herkenbaar zijn en makkelijk toegepast kunnen worden door degene die de vervolgstappen gaat zetten.

Hoe doe ik dat?

Door te ontwapenen, het veld te verbreden, mogelijkheden te zien, het simpel te houden, mezelf niet zo serieus te nemen, te verbinden, te zien wat anderen nog niet zien, het bespreekbaar en behapbaar te maken, aan te sluiten bij wie dan ook, te durven, lef te hebben, en te leven vanuit gelijkwaardigheid, onvoorwaardelijkheid en respect. Ik breng rust. Humor. Ben eerlijk. Ik kan klein kijken, observeren, de ander oprecht zien en horen. Anders kijken, vanuit gevoel. Ik ervaar, deel, en doe op een congruente manier. Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe. Ik gebruik mezelf als voorbeeld, zonder gène. Ik leg snel verbanden, doorzie zaken en situaties. Ik weet direct wat klopt/resoneert en wat niet.

Dit kan uiteraard ook in de vorm van een training of workshop(s). Dat laatste bied ik samen met Jeroen (intuïtief) coach, voormalig leidinggevende, gesprecialiseerd in Transactionele Analyse en Voice Dialoque. Meer over de workshop(s)/trainingen lees je hier.

 

“Vertrouwen, veiligheid, aandacht en acceptatie zijn mijn kernwaarden. Ik leef zoals het Leven bedoeld is. Ik wil er zijn. Spiegelen, liefdevol confronteren, een schop onder de kont, en een schouder om op uit te huilen geven aan wie het ook maar nodig heeft.”

Meteen contact?

Kan altijd! Ik reageer ook ‘s avonds en in het weekend

 

 

Kom langs

Boulevard 118  2225HC  Katwijk aan zee

 

Bel of whatsapp

(+31) 6 50870178

Workshops en trainingen

Op maat, op lokatie, op jouw moment!

Voor groepen, teams en hele organisaties en bedrijven.

Passie, plezier en doelen halen. Met betrokken mensen die er met hun hart vol voor gaan. Samen creëren, samen werken. De essentie voor veel bedrijven. Als het goed gedaan wordt levert het veel op. Alleen: uitdragen is één, doen is andere koek. De missing link: vertrouwen. Dat levert heel wat anders op: druk, spanning, stress enerzijds. Sleur, miscommunicatie en strijd anderzijds. Met hoge kosten, veel veranderingen en jaren van reorganisaties of ontwikkeltrajecten tot gevolg.

Tijdens de workshop ga je tot de kern van de zaak. Letterlijk! Wat drijft jullie bedrijf? Wat drijft jou? Waar kom je juichend je bed voor uit? Wat doe jij met een lach en moeiteloos? Dát is de echte essentie. Daar draaien veel bedrijven doorlopend om heen. Jij vanaf nu niet meer.

Je gaat ontdekken hoe sterk jouw omgeving bepaalt hoe en wanneer jij beweegt.  Ook als jij het niet wilt. Dan is er geen verbinding, daar verdwijnt veel energie en dat maakt je moe, gespannen of zelfs ziek. Je wordt je weer (individueel en als team of organisatie bewust van die systemen. De (onzichtbare) automatismen. Je gaat direct ervaren of het de beste beweging is voor jou of dat het jou spanning geeft.

Daarmee wordt de communicatie direct weer helder. Verbinding ontstaat. Alles gaat in veiligheid en met vertrouwen. Het tempo is hoog en de impact groot, maar de vrijheid er na des te groter.

Afhankelijk van wat de vraag is overleggen we altijd eerst welk traject en welke lokatie het beste aansluit.

 

 

Kwartjes

Voor maximale impact geef ik de workshops en trainingen altijd samen met Jeroen. Hij is, naast mijn man, (intuïtief) coach, voormalig leidinggevende, gespecialiseerd in Transactionele Analyse en Voice Dialoque. Dit in combinatie met mijn ervaringen als orthopedagoog/ GZ-psycholoog/mindfulness- en stressreductietrainer staat sowieso altijd garant voor enorm veel vallende Kwartjes!

Nathalie

Kwartjes.nl

Jeroen

Meteen weten wat er kan!

Mail of bel om direct te weten wat we voor jou/jullie kunnen betekenen. Laagdrempelig, eenvoudig, nuchter, transparant en concreet. We zien meteen wat er nodig is en we garanderen het gewenste resultaat, tegen de laagste tarieven. Omdat dit is wat we kunnen en willen.

Pak jij je eigen verantwoordelijkheid?

Weet jij het nog? Waarom ben jij ooit dit werk gaan doen? Zou je het ook blijven doen als je morgen 100 miljoen zou winnen? Sta jij kwispelstaartend naast je bed iedere ochtend? DURF jij, wáár en hoe je ook bent, voluit te LEVEN? Durf jij verantwoordelijkheid te nemen en zorg te dragen voor jezelf en van daaruit ook voor de ander?

Pas als je zelf JA zegt en ook in die spiegel durft te kijken kunnen we aan de slag. Met de mooiste uitkomsten, geloof ons maar!

Bel meteen even!