Week van de waarheid dag 14

de laatste
dag is de leukste

Zo. Vandaag mag je losssss. Lekker hè? 🙂 Wij doen heel graag mee!

Vrij: spelen. Verbinden!

 

 

De laatste dag… neeeee… je bent nog niet zover. Wij horen het je denken. Wees gerust, dat ben je wel. Nooit anders geweest, je geloofde slechts iets anders. Nu weet je wel beter.

Komt bij: wij zijn er voor je. Ook na deze weken.

Deze dag gaan we lol maken. He he… eindelijk. Doen wat je WEL wilt. Het vrije kind in jezelf omhoog halen. Die van gisteren… die ene die nooit iets heeft met drama. Alles er laten zijn. Onvoorwaardelijk, niet te be-grijpen, zo goed te ervaren.

Als er iemand 100% in het moment kan zijn, dan is het wel een vrij kind. Niks denken, alles doen. Alles doen wat er op komt. Of het nu tranen zijn van diep verdriet of de grootste glimlach van blijdschap. Het mag er zijn.

 

Nieuwsgierig, verwonderd en onbevooroordeeld. Vrij van verwachtingen en ervaringen. Alles in het moment. Doen wat goed voelt, voor jou.

De voorgaande dagen waren er eigenlijk allemaal voor niks… hahahaha. Als je namelijk altijd doet wat jij WEL wilt, dan krijgt dat deel van jou de aandacht. Dat deel heeft dan de regie en brengt jou naar de plekken die voor dat moment voor jou het beste zijn. Altijd juist.

Vol zelfvertrouwen, vol energie, vol passie en creativiteit.

Als die vrije energie de ruimte krijgt, dan kan het stromen. Als het stroomt dan is er geen blokkade. Geen blokkade is geen stress. Geen stress is geen drama. Etc etc.

Wat wil je WEL? Bewust ervaren wat je gehele lijf je vertelt, wat goed is voor jou, in het moment. Dat delen met jezelf, zodat je jouw waarheid naar buiten brengt, de check kan doen of het klopt wat je zegt en dat gaan doen.

 

Het vrije kind in combinatie met de volwassene. De verwondering en nieuwsgierigheid voorop, de balans er achter. Veiligheid bieden waar nodig, vertrouwen geven als het gewenst is en ruimtegevend aan een ander als dat voor de verbinding gevraagd wordt.

 

Altijd zuiver, eerlijk en in complete rust.

Dat is het beste voor jou en zo enorm aantrekkelijk voor de ander. Als je dat doet, dan is alles wat jij deelt 1. Dan ben jij veilig, te vertrouwen en weet men exact wat men bij jou kan vinden. Dan is er geen afhankelijkheid, geen opvulling nodig.

Dan vindt je elkaar in de kwaliteiten. Dan vul je elkaar aan, waar nodig. Dan laat je elkaar gaan, waar gewenst.

Samen leven, in verbinding.

 

Laat het vrije kind maar voorop, geniet ervan!!

 

Zoiets dus….

Aan de slag!

 

Oefening:

Vrije kind opdrachten. Spelen, creëren.

Ervaar eens hoe dat is. Je hoeft niet kinds te doen, alleen maar vrij te handelen. Beweeg, dans, kleur, speel, ren of ga zitten. Luister naar je lijf, neem waar wat de boodschap is. Verplaats jezelf als er een belemmering ontstaat. Laat het stromen en durf te vertrouwen op je eigen tempo.

Alles is goed. Stel grenzen als het te snel gaat voor jou. Pas je aan als het te snel gaat voor je partner. Sta naast elkaar in plaats van tegenover elkaar.

Durf te verbinden. Laat je zien. Jouw waarheid is het mooiste wat je de wereld kan geven.

Dit alles mag je weer delen met het papier, met jezelf. Waar mogelijk met je partner. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en hou deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

 

 

 

 

Hoe hard werk jij om een ander te vragen om jou groen licht te geven om te gaan doen wat jij al zolang wilt?

Simpeler dan dit kan ik het niet uitleggen.

Wat kies jij… links? Of rechts?

Linksom

 

Je bent binnen in huis en je wilt naar de speeltuin. Alleen zie je niemand in de speeltuin. Je vindt het raar om alleen te spelen, want vind men daar van? Het deed je denken aan die ene keer dat je op school ook iets alleen deed en iedereen dat raar vond want zij gingen allemaal samen knutselen.

Maar goed… die kinderen zijn er nu niet. Je loopt de gang in om naar buiten te gaan. In de gang zie je jouw jas. Moet je die aan? Van je moeder moet je altijd een jas aan want anders vat je kou. En schoenen want anders kan je wellicht ergens in gaan staan wat pijn doet. Je ziet ook de sleutel. Die moet je niet vergeten voor als je terugkomt.

Heb je wel iets gegeten? Anders wordt je wellicht flauw tijdens het spelen. Wel een appel hè, dat is gezond.

Okay… alles is in orde zo. Kak, tanden niet meer gepoetst. Dan krijg je gaatjes. Snel nog naar boven want je wilt geen boze tandarts ook.

Klaar… op naar buiten.

Deur dicht… even checken of hij goed dicht zit. Bij de straat goed uitkijken met oversteken. Er rijden geen auto’s hier maar toch. Altijd links rechts en weer links voor je kan oversteken.

Het kan. Rustig lopen want je was al een keer gevallen tijdens het rennen en dat vond papa niet zo slim. Net als bij het zwembad… nooit rennen.

De speeltuin is nog leeg. Je wilt als eerste glijden. Even voelen of de glijbaan niet te heet is. Daar had mama je voor gewaarschuwd. De zon schijnt dus het kan. Het valt wel mee. Niet raar, want het sneeuwde gisteren nog.

Nu kan je lekker spelen, alles is goed.

Jeroen… kom je naar binnen. Het gaat zo regenen. Je gaat snel weer naar binnen… voor je nat wordt. Je had je kleren net schoon aan en dat zou zonde zijn van de was.

Of je roept…

Naath, ik ben 44. Ik weet zelf wel wat goed voor mij is.

 

 

 

 

Rechtsom

 

Je bent binnen in huis en je wilt naar de speeltuin. Die zie je aan de overkant van de straat.

Je stapt naar naar buiten, steekt over en gaat spelen. Tot je weer naar binnen wilt.

 

 

 

En..

zo doen wij dat dus.

 

En dan… zit het er ineens al op!

 

Twee weken. Iedere dag naar jezelf kijken, de spiegel tegenkomen, en vooral ook: erover gaan delen met anderen en gaan DOEN. We hopen dat jij het ook zo ervaren hebt.

Misschien komen we morgen nog wel even langswaaien voor een wat uitgebreider afscheid. Hou je mailbox maar even in de gaten. Want hee… je kent ons (inmiddels alweer een heel stuk beter!)

Wij vinden het trouwens ook leuk om jou te leren kennen, mocht dat nog niet zo zijn. Dus als je jouw ervaringen met deze twee weekse en ‘met ons’ wil delen: heel graag!

 

En… we gaan nog een keer in de herhaling, dus deel, deel, deel, dan kunnen alle mensen die jij dit ook gunt óók meedoen.

De link is hetzelfde: deze

http://eepurl.com/dE_ZQ5

Tot vanzelf!

Dikke liefs,
Van ons

X

Bel

 06 52374793

 

 

Insta

Facebook

Bel meteen even!