juiste 'Mindset'?

Ga VOELEN!
Dat wil ik ervaren!

Hoe is het met jouw batterij?

Ooit gehoord? ‘je mag niet negatief denken’ werkt niet. Want het woord niet kent ons brein niet.

Dus wordt het: ‘wat je wel wilt’. Om het brein te foppen en er dus positiviteit in te pompen.

Een van de grootste mindfucks die je kunt creëren, want de mind krijgt nog steeds de gewilde aandacht. Het is of + of – , maar aandacht is aandacht.

Het voedt zich met aandacht of jij als hernieuwde mindset-master nu positief of negatief denkt.

Een en hetzelfde stuk wordt keer op keer genegeerd. DE angstgegner van ‘het denken’. Dat mag er ‘echt niet zijn’: voelen. Daar is ‘onze mind’ zo bang voor (geworden). Dan is er geen bestaansrecht meer en dat weet het. Wat wij ooit zo hebben bedacht bestaat niet in de ervaring. Voelen in het moment is DE doodsteek voor onze gedachten.

Dus om zichzelf in leven te houden heeft ‘hij’ de truc bedacht, waar je snel in kan trappen: positief denken. “Positieve mindset en dat de gehele tijd. Dan kom je ergens en kan je alles creëren wat je wilt”. Maar hoe weet je wat je wilt? Omdat iets goed voelt.

Er is 1 oplossing voor ‘niet denken’ of het nu negatief of positief is: voelen. Voelen en denken bestaan niet tegelijk. Dus voelen aan is automatisch denken uit.

Waarschuwing In voelen bestaat niet alleen positief of negatief. Alles is er bij voelen.

Wil je er net als bij het denken maar 1 dan gaat alles in je lijf in werking om het ongewenste te onderdrukken; weg te stoppen. Vaak met onze wils of denkkracht (mind). Geen aandacht aan het ongewenste geven dus negeren.

Waar gaat de energie van ‘het ongewenste’ heen? Alles is energie, dat weten we inmiddels. Ook de denkenergie. Ergens moet het heen. Omdat het van jou is, zal het ook in jou worden opgeslagen. Vaak slaan we dat dus ook op, als een batterij. Net zolang als dat wij kunnen. Het is hard werken maar onze wilskracht brengt ons ver in de tijd als het over ‘negeren’ gaat. Maar de opslag van energie wordt groter en groter, vaak ook letterlijk wordt ons lijf groter. Of de pijn (weerstand) die moet worden verdragen (de energie die moet worden gedragen).

Tot de opstopping van die opgeslagen energie zo groot is dat het de stroom van je lijf blokkeert. Je voelt je niet meer lekker (in je vel). De zo genegeerde energie gaat opspelen. Pijn, verdriet (de last) gaan aandacht vragen. De natuur kent geen opstopping of stilstand, dus er moet beweging in komen.
Alles wat je hebt opgeslagen (als een batterij) komt dus alsnog in beweging. Hoe is niet belangrijk voor je lijf. Ook niet gewenst he… nooit op de juiste momenten komt het los. Ooit was het er wel op het juiste moment, maar toen besloot je dat ‘het er niet mocht zijn’.

Nu komt het, eerst misschien een druppel. Die druppel wordt een stroompje. Tot het als een vloedgolf van achter een gebroken dam, in 1x vrij is. Onrembaar, ontembaar. Het vaagt alles weg. Gevloerd. De batterij is in 1 klap leeg.  Wat vast zat is vrij! Het mooie: jij ook

Iets wat wij allemaal willen: vrijheid, vrij zijn. Van lasten en zwaarte. Verlicht raken van die lasten.

Als gezegd creëren wij die zelf, vaak met onze mindset. Ooit begonnen als ‘niet gewenst’ of ‘wel gewenst’. Of je nu een goeie of slechte mindset hebt. Aandacht voor het hoofd (gedachten) is het negeren van je lijf (voelen).

Voelen vraagt om vrijheid. Of je nu wilt of niet. De ervaring die er aan ten grondslag lag (ligt) vraagt om de aandacht. Als je elke eigen ervaring aandacht kan geven, dat deelt en de beweging die er voor jou inzit ook volgt, dan zal er nooit meer een opstopping ontstaan.

Mind your step: alles wil de aandacht. Positief en negatief. Alleen zo kan een batterij ook opladen, met twee tegenpolen. Anders is stroming. Zoals je bloedstroom leven geeft, geeft deze energiestroom jouw ook leven. Geen stroom, geen leven.

Wil je jouw leven? Volg je stroom, waar het je ook brengt. Je bent er slechts een ervaring vanaf.

Bel meteen even!