Dag 16

Welkom op dag 16.

Ff inchecken… we zijn over de helft. Hoe gaat het? Merk je al dat het makkelijker wordt elke dag even te oefenen en bezig te zijn met meer ervaren en bij jezelf blijven op bepaalde momenten? Fijn! Zoniet: ga lekker door, laat je verrassen! (Ook als het wel lekker gaat: gewoon doorrrrgaan natuurlijk hè!).

Vandaag gaat het over ‘automatisch’ iets eten. Misschien heb je bepaalde dingen die jij zomaar, HOP, in je mond stopt zonder eigenlijk goed te weten waarom. Of je eet méér dan je eigenlijk zou willen. Vaak merk je het pas achteraf en dan kan je zelfs iets van spijt ervaren… ‘had ik het nou maar niet gedaan…’ Het kan ook over drinken gaan trouwens. Dat biertje of wijntje dat je eigenlijk niet meer wilde drinken doordeweeks bijvoorbeeld. Bedenk eens voor jezelf wat jouw valkuil is op dit gebied. Ook als je heel gezond en verantwoord eet zijn er misschien tòch nog momenten waarop je onbewust iets in je mond gestopt hebt.

Blik ‘s avonds eens terug op de dag en onderzoek of er momenten zijn geweest waarop je op de auto-piloot iets opgegeten of gedronken hebt. Kan je, terugkijkend, bedenken wat de oorzaak geweest zou kunnen zijn? Als het een bepaalde emotie (boosheid, verdriet, blijdschap) of verveling geweest is dan hebben we goed nieuws. We gaan je dan later een handigheidje geven om hopelijk op tijd op de rem te kunnen stappen.

 

Afbeeldingsresultaat voor eating automatically quote

 

Deel je ervaringen hier, in de Facebookgroep of onder dit bericht.

Luister ook nog even naar de oefening van vandaag:

Tot morgen!

 

Bel meteen even!