mojo loco kippenpoten

Lekker spicy en zoet tegelijk!

voor:

2

klaar In:

35 min (en een paar uur marineertijd)

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner

over dit recept

Deze kip wordt gemarineerd in sinaasappelsap, limoenrasp, jalapeno, mint en koriander. Heerlijk spicy!

Wij aten ze met tostones (bakbanaan) en rauwkost als lunch. Maar ze zijn ook prima als avondeten, bij wat frietjes en salade, of gegrilde groenten.

Lekker kluiven! Jeeeuj šŸ™‚

Ingrediƫnten

  • 4 kippenpoten
  • sap van een sinaasappel
  • limoensap en rasp
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • 4 teentjes knoflook zonder schil
  • 1 jalapeƱo (peper) (mag je ook weglaten)
  • 1 eetlepel gedroogde koriander (of vers: nog lekkerder!)
  • oregano
  • muntblaadjes
  • verse peterselie

 

1. Doe de sinaasappel- en limoensap en -rasp, olijfolie, knoflook, jalapeƱo, oregano en koriander in een blender en blendt tot je een marinade hebt. (Staafmixer werkt ook)

2. Smeer de kippenpoten in met zout en peper, doe ze in een plastic zak en voeg de helft van de marinade toe. Doe de zak dicht en schudden maar. Laat een paar uur of een hele dag marineren in de koelkast.

3. Doe ondertussen de munt en peterselie bij de overgebleven helft van de marinade en blendt tot het vloeibaar is. Zet apart in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 210 graden (of 200 als je oven niet warmer kan, check dan aan het eind even goed of de kip goed gaar is).

5. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier (doe de marinade uit de zak weg!) Schuif de kip in de oven als deze heet genoeg is, 30 minuten is genoeg.

6. Serveer de kip met de saus uit de koelkast (warm deze even op) en met bijvoorbeeld friet en rauwkost.

Zo maak je het!