fajitas van koffie-steak

Gebruik maistortilla’s of een heel blad ijsbergslag om deze reepjes steak in te verpakken. Rauwkost erbij… Klaar!

voor:

klaar In:

20 min

 

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner, 

over dit recept

Ik gebruik vaker koffie in mijn recepten. Koffie-kip, koffie-entrecote… ook die vind je op deze site. Het leuke van deze is dat je er een wrap van maakt. Lekker met tomaatjes, paprika, ijsbergsla, guacamole, rode ui, geraspte kaas, lenteuitjes, komkommer en wát je verder ook nog maar hebt liggen.

Voor de kids nam ik echte wraps (maistortilla’s) en wij deden zelf alles in een groot blad ijsbergsla. Even inpakken en met de handen eten uiteraard. Ook lekker met de knoflook-lente-ui-dressing erover!

 

Ingrediënten

  • 4 biefstukjes
  • 2 eetlepels gemalen koffie
  • scheut olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gerookte paprika

Voor erbij:

Tomaatjes, paprika, ijsbergsla, komkommer, lenteui, alles fijn gesneden. Guacamole en/of dressing. 

 

1. Zet de grill van je oven aan.

2. Doe de andere ingrediënten voor de ‘rub’ in een schaaltje en meng goed. Smeer de biefstukken ermee in. 

3.  Doe de bieftsukken in een ovenschaal (bakpapier op een blik is niet handig ivm brandgevaar bij grillen!) en zet de schaal zo hoog mogelijk in de oven. Zet de grill aan en laat het vlees er ongeveer 8 minuten onder staan. Check daarna even of het al bruin genoeg is. Zoja: omdraaien en nóg een keer. Snij ondertussen de groenten fijn. Neem twee hele ijsbergslabladen als je geen tortilla’s wilt gebruiken. 

4. Haal de biefstukjes rosé uit de oven en laat ze even rusten. Snij ze daarna in reepjes en serveer alles in schaaltjes zodat ieder zijn of haar eigen wrap kan samenstellen. 

 

Zo maak je het!