gegrilde groenten

Kies zelf welke groenten jij het lekkerst vindt… oven aan… en je hebt een heerlijk bijgerecht!

voor:

4 als bijgerecht

klaar In:

20 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

bijgerecht

over dit recept

Handig voor als wat groenten over hebt die bijna op het randje zijn. Vooral ook handig bij kieskeurige kids… Doordat je alles apart op de bakplaat legt kunnen ze er precies tussenuit vissen wat ze wèl lusten. En dan blijken ze als het geroosterd is toch zomaar meer te lusten dan ze dachten!

Ook leuk om een beetje met kleur te spelen. Eigenlijk kan je hier alles voor gebruiken, ook aardappel (Zoet of ‘gewoon’) in partjes (evt heel even aangaren in de magnetron), aubergine, champignons en rode ui zijn op deze manier te bereiden. 

Experimenteren maar!

 

Ingrediënten

 

  • Tomaten
  • Ui
  • Paprika
  • Courgette
  • Wortel
  • ENZOVOORT!
  • Scheutje olijfolie
  • Herbamarekruiden,
  • Evt Verse basilicum
  • Zout, peper
  • Gerookte paprika
  • Knoflookpoeder of -granulaat
    Verwarm de oven voor op 200 graden
  1. Snij de groenten in handige stukjes (schijven, partjes, reepjes) die ongeveer tegelijk gaar zullen zijn

2. Leg ze op een bakplaat waar je bakpapier op gelegd hebt, hou ze netjes apart voor de kieskeurige eters

3. Druppel er wat olijfolie (of avocado-olie) overheen en bestrooi met kruiden naar smaak. 

4. Ongeveer 20 minuutjes in de oven, hou goed in de gaten dat het niet te hard gaat! 

KLAAR!

Bel meteen even!