de knapperigste kip

Met zoete aardappelschijfjes en pesto-broccoli. Makkelijker wordt het echt niet!

voor:

2

klaar In:

35 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner, 

over dit recept

Mensen denken soms dat het maken van dit soort dingen ingewikkeld is en veel tijd kost. Think again! Simpeler dan dit kunnen we het ècht niet maken. Kip met olie, zout en peper in de oven. Broccoli even koken en daarna in de wok met pesto. Aardappelen in schijfjes en met wat kruiden en olie erbij schuiven in de oven. That’s it. Kan je kind van 5 zelfs, dit! En wil je het nóg makkelijker maken? Doe dan stokbrood en sla bij de kip. Verder zeg ik niks meer.

Ingrediënten

  • 2 grote kipkarbonades met vel (of 4 kleintjes)
  • Olijfolie
  • Zout, peper (evt mosterdkruiden en honing of cocos aminos als je honing-mosterd kip wil)
  • Broccoliroosjes
  • Pesto (evt de pistachepesto)
  • Zout, peper
  • Pecannoten
  • 2 zoete aardappelen, in schijfjes
  • Knoflookgranulaat of -poeder
  • Gerookt paprikapoeder
  • Herbamare, zout, peper

 

1. Verwarm de oven voor op 210 graden (of 200 als je oven niet warmer kan, check dan aan het eind even goed of de kip goed gaar is). Zet de aardappelschijven met wat water ongeveer 8 minuten in de magnetron op de hoogste stand, om vast aan te garen.

2. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier. Smeer in met olie, bestrooi met zout en peper. Schuif de kip in de oven als deze heet genoeg is, 30 minuten is genoeg.

3. Kook de broccoli een paar minuten. Giet af en laat staan.

4. Leg de aardappelschijven op een bakplaat waar je eerst bakpapier op gelegd hebt. Zorg dat ze niet op elkaar liggen. Besprenkel de plakken met olie en wees creatief met de kruiden die je erover heen doet. Schuif de aardappel boven de kip in de oven als de baktijd nog ongeveer 15 minuten is.

5. Warm (10 minuten voor de oven klaar zal zijn) een wokpan op met daarin wat olie. Voeg de broccoli toe, bak aan, voeg de pesto toe en als laatste de pecans.

6. 5 minuten voor de eindtijd van de oven even de kip nog insmeren met een kwastje met het bakvet dat daaruit gelopen is. Maakt het extra knapperig.

7. Serveer alles samen.

Eetze!

Zo maak je het!

Bel meteen even!