garnalen/zeevruchten in krokant cassavejasje

Makkelijk en snel klaar. En ook nog eens heel lekker!

voor:

4

klaar In:

20 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Diner,  lunch

over dit recept

Beetje olie (kokos en avocado-) in een wok, grote garnalen door een geklopt eitje en de cassavebloem halen en bakken maar. Supersimpel. Tot zo ver dan. Want ik dacht dat ook zeevruchten wel erg leuk en lekker waren op dezelfde bak-manier. Oeps. De garnalen? Dat ging inderdaad heel makkelijk. Maar zeevruchten zijn kleiner en niet één voor één in te bloemen. Het werd een kliederzooi (getuige het filmpje onderaan), maar eerlijk is eerlijk: het resultaat mocht er zijn èn was heel lekker. Wil je niet zo lopen pielen? Hou het dan bij grote garnalen 🙂

Lekker hierbij zijn de pletaardappelen (smashed potatoes), en de tomatensalade met rode ui. Ik maakte er nog een sausje bij van (suiker- en e-nummersvrije) mayo en ketchup, met een teentje knoflook erdoor en ik serveerde er een partje limoen bij. Lekker om over de vis heen te druppelen. Enjoy!

Ingrediënten

 

  • 1 pond zeevruchten en 8 grote garnalen. Of neem gewoon 600 gram garnalen.
  • 2 cups cassavemeel
  • 3 eieren, losgeklopt
  • zout en peper
  • Sojasaus of kokos aminos
  • teen knoflook
  • Limoen

Sausje:

  • suikervrije en e-nummervrije ketchup en mayo.
  • Knoflook, geperst

 

1. Warm evt de oven voor op 100 graden als je in verschillende ‘etappes’ moet bakken. Dan kan je de garnalen/zeevruchten warm houden. 

2. Marineer de garnalen/zeevruchten in wat sojasaus of kokos aminos, doe er wat knoflook, zout en peper bij.

3. Doe de eieren in 1 ruime kom, de cassave met zout en peper in een andere kom.

4. Haal de garnalen door het eimengsel en daarna door de bloem. Leg ze op een plank terwijl je de olie warm goed heet laat worden.

5. Bak ze in kleine hoeveelheden tegelijk (tot ze mooi gelig bruin worden), leg ze op een bakblik met bakpapier even in de oven om ze tussendoor op temperatuur te houden.

6. Maak het sausje en serveer met het sausje en de limoen.