onze waarheid

Blogs van Kwartjes.

Onze ervaringen op papier (in dit geval beeldscherm, tenzij je ze allemaal uit gaat printen natuurlijk) gezet. Er komt van alles voorbij!

En mocht je de schrijfstijl leuk en de verhalen interessant vinden… er is ook een heel boek!

Nasi van bloemkoolrijst met garnalen

Nasi van bloemkoolrijst met garnalen

nasi van bloemkoolrijst met garnalenMakkelijk en snel klaar. En ook nog eens heel lekker!voor: 4klaar In: 20 minZonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: Diner,  lunchover dit recept Nasi, maar dan anders! Zonder vlees (hoewel je er ook kipfilet in blokjes doorheen...

Limoen Koriander Kip

Limoen Koriander Kip

limoen koriander kipFris en spicyvoor: 2 personenklaar In: 20 min (en evt 60 min. marineer-tijd)Zonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: Lunch, diner,  over dit recept De combi limoen en currypasta en koriander is heerlijk! Ik maakte deze als extraatje; ik had nog...

Bizar lekkere bolletjes

Bizar lekkere bolletjes

bizar lekkere bolletjesHet is een soort caramel terwijl er geen gekarameliseerde suiker in zit.. met lekker pure chocola en noten.. een soort pindakaas-hapje maar dan van amandelpasta.. nou ja. Niet uit te leggen en zooooo lekker! voor: Liefst jij alleen. Maar delen =...

Spek, ui, aardappel quiche

Spek, ui, aardappel quiche

spek, ui, aardappel quicheGekarameliseerde ui, blokjes aardappel, ontbijspek en ei. Veel meer heb je niet nodig om een heerlijke voedzame quiche te maken!voor: 4 tot 6klaar In: 60 minZonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: Lunch, diner,  kan zelfs als ontbijt!over...

Tostones (Bakbanaanchips)

Tostones (Bakbanaanchips)

tostonesBakbanaan, twee keer gebakken, waardoor er een soort van chips ontstaat. Lekkurrr!  voor: 2klaar In: 15 minzonder: gluten, suiker, lactose, meukGoed als: Bijgerechtover dit receptWist je dat bakbanaan geen fruit is, maar groente? Ze zijn een stuk...

Witlof met ham, ei en puree

Witlof met ham, ei en puree

Witlof met ham, ei en pureeWitlofschotel met ham en kaas maar dan met minder kaas. En met eieren. Ook lekker. voor: 2 (in het filmpje maak ik er ook meteen 1 met gewone aardappel, totaal voor 4 tot 6 dus)klaar In: 60 minZonder: gluten, suikers, lactoseGoed als:...

Gevulde courgettes en paprika’s

Gevulde courgettes en paprika’s

gevulde courgettes en paprika'sAllebei even lekker en makkelijk te maken. Een van de twee kan natuurlijk ook!voor: 4 als hoofdgerechtklaar In: 30 minutenZonder: gluten, suikers, lactose, meukGoed als: hoofd- of bijgerechtover dit receptDe een vindt paprika hier...

Fajitas van koffie-steak

Fajitas van koffie-steak

fajitas van koffie-steakGebruik maistortilla's of een heel blad ijsbergslag om deze reepjes steak in te verpakken. Rauwkost erbij... Klaar!voor: 4 klaar In: 20 min  Zonder: gluten, suikers, lactoseGoed als: Lunch, diner,  over dit recept Ik gebruik vaker koffie...

Komkommer met guacamole en reuzegarnaal

Komkommer met guacamole en reuzegarnaal

komkommer met guacamole en garnaalDeze kan goed als tussendoortje. Of tapa. Of bijgerecht. Simpel. En heeeeul lekker!voor: Als hapje voor 4 klaar In: 10 minutenZonder: gluten, suikers, lactose, meukGoed als: Hapje, bijgerechtjeover dit recept Iedereen die van garnalen...

Bel meteen even!